Dag 1

Het hemelvaart team van 2019: Gunter, Karel, Peter v E, Jos en Peter H.

De heenreis vertrokken we 15 minuten laten dan gepland om 6.15u richting Molveno in de provincie Trente Dolomieten (Gunter had zich verslapen). De route ging door Duitsland (autobaan) richting Reutte Oostenrijk, en vanaf daar binnendoor. Dit jaar opmerkelijk veel files onderweg, waardoor we pas rond 20.00u arriveerde, net te laat voor het eten wat voor 19.30u stond. Maar dat was geen probleem. Het welkoms diner heeft gesmaakt en na een paar biertjes en een borreltje Grappa zijn we gaan slapen.

Dag 2

S’morgens vroeg uit de veren voor een stevig ontbijt. Vandaag gaan we de route rijden die Peter v E voorbereid heeft, het gebied ten zuid- oosten van Molveno.

Al snel blijkt dat de route ons overal heen stuurt, behalve de goede richting. Dat is in deze omgeving niet vervelend. Waar je ook rijdt het is altijd goed. Op een gegeven moment rijden we een weggetje omhoog. Het pad wordt smaller en smaller en we komen op een stijl kasseien pad. De stenen zijn redelijk glad en Peter v E merkt op dat zijn achterband nagenoeg versleten is. Er moet een nieuwe band op. Bij het tankstation geïnformeerd voor een adresje. Hierna met het hele team naar Pneumarket, want samen uit samen thuis. Ook maar meteen de voorband vervangen zodat hij er weer helemaal klaar voor is. Omdat Gunter en Karel het gebied kende is er snel een alternatieve route in het beoogde gebied in elkaar geknutseld die ons langs mooie wegen en ontelbare bochten bracht. De nieuwe banden van Peter v E zijn mooi ingelopen en dan wel het hele loopvlak, niet alleen het midden stukje. S’avonds wacht ons weer een heerlijke maaltijd, waarna we na een paar biertjes nog de eikenhout gerijpte Grappa variant geprobeerd hebben om vervolgens te gaan slapen.

Dag 3

Wederom s’morgens vroeg uit de veren voor een stevig ontbijt. Vandaag de route van Gunter richting het Gardameer. Na een mooi eerste gedeelte van de route is het tijd voor koffie. Hiervoor stoppen we aan het Idromeer. Het prachtige uitzicht laat de koffie nog lekkerder smaken. Vervolgens rijden we een pas in, halverwege staat er een grote groep Duitse motorrijders stil. Het blijkt dat de pas gesloten is. Jammer want het was een uitdagend en avontuurlijk weggetje. Omdraaien dan maar. Via een mooie route waarbij we onderweg nog bijna een hond aanrijden komen we bij de lunch locatie. In een dorpje waar de burgermeester 10 petten op heeft en de inwoners schaars zijn komen we bij een klein restaurantje wat je normaal gesproken zo voorbij zou rijden. De eigenaar komt naar buiten en vraagt Mangare? Si! Spaghetti? Si! Bolognese? Si? Het duurde even, maar er kwamen twee enorme borden spaghetti op tafel waar we allemaal heerlijk van gegeten hebben, nog nooit zo’n lekkere spaghetti op. Met het buikje vol trekken we verder. Via mooie wegen met af en toe zicht op het Gardameer komen we bij de laatste stop in Riva waar we in een luxe ijssalon genoten hebben van een heerlijke coupe. Om 19.30u waren we terug in het hotel voor de barbeque. Na een paar biertjes en nog de brandnetel Grappa variant geprobeerd hebben zijn we gaan slapen.

Dag 4

Vandaag de route van Jos ten noord-oosten van Molveno. We hoefde nu niet zo vroeg op want de eigenaar van het hotel, Maurice, had wel in de gaten dat we leuk bezig waren en vroeg of hij met ons mee mocht rijden. Maurice zou vanaf 9.00u klaar staan. Dat was prima dus met z’n zessen zijn we op pad gegaan. Al snel bleek dat Maurice ook aardig kon sturen, dus op ons normale tempo konden we de route rijden. Via een weg met weinig bochten, kwamen we in het gebied met de mooie wegen. Je kon merken dat het weekend was en de Italianen hier ook graag een ritje maken. Na de lunch stop op de Passo Cavalese geeft Maurice aan dat hij moet tanken, hoewel er wel naar een tankstation gezocht werd, kwam dit te laat voor hem en hij kwam zonder benzine. Bij het eerste tankstation een waterflesje gevuld en dat naar Maurice gebracht, waarna hij ook het tankstation kon bereiken. Via mooie wegen komen we rond 18.00u terug in het hotel. Na het eten gaan we nog even het dorpje in, waar een live band staat te spelen en we wat biertjes gedronken hebben. Hierna terug naar het hotel. Nog een biertje gedronken en een zoete variant van de Grappa geprobeerd, waarna we zijn gaan slapen.

Dag 5

S’morgens vroeg uit de veren voor een stevig ontbijt. Het eerste gedeelte van de terugreis stond op het programma, met als beoogd eindpunt een overnachting in het Schwarzwald. We koersen richting Zwitserland en op de Passo Tonale waar honderden motorrijders stoppen voor een drankje en een hapje hebben we onze eerste stop. Hierna gaan we richting Bormio over de Gaviapas. Helaas blijkt deze gesloten waardoor we moeten omrijden. Op de omleidingsroute was het hierdoor erg druk met motoren, daar bovenop werd er ook nog een wielrentour georganiseerd over deze routen wat het nog drukker maakte. Gelukkig was de route hierdoor niet afgesloten, maar een richting gemaakt en voor ons de goede kant op.

Aangekomen in Bormio hebben we gelunched. Gunter heeft hier de GS van Peter v E gered die nood had aan een beetje olie, maar de olievuldop niet open kreeg. De olie die Gunter eerder gekocht had voor de Tuono, maar niet nodig bleek, kwam zo toch nog van pas. Vanaf Bormio reden we richting de Fluelapas om bij de Bodensee uit te komen. Helaas bleek ook deze pas gesloten, waardoor we weer richting Oostenrijk moesten koersen. Het was ondertussen rond 19.00u. Door de warmte en de lange rit waren we toe aan een biertje. Gelukkig was er plek voor ons in Hotel Jeagerhoff in Zams. Nadat we de gehele voorraad Weizzen van het hotel opgedronken hebben, hebben we gegeten. Nog wat gedronken en na een Obstler zijn we gaan slapen.

Dag 6

S’morgen op tijd op en rustig genoten van het uitgebreide ontbijt in het Hotel. Na het afscheid in het Hotel met een tasje met: appel, water en kruiden. Zijn we op pad gegaan. Aanvankelijk via bochtige wegen reden we richting Reutte. Onderweg nog gelunched in Duitsland waar Jos ons, zoals bij bijna iedere stop, waar voorzag van een smint snoepje.  Via de gebruikelijke route door Duitsland richting Venlo waar we rond 18.00u aankwamen. Ik mocht hierna nog een kleine twee uurtjes brommen en was rond 20.00u in Zoetje.

Het weer en de wegen waren prachtig, het was gezellig en goed geregeld, kortom fantastisch!!

We hebben heerlijk getoerd!!

Facebooktwittermail