19-5-19

Rit naar Borken.

Weersvooruitzichten de hele week al niet al te geweldig, kans op regen erg groot. Zelfs op zaterdag was het nog niet zeker of het droog zou blijven. Tot ieders verbazing, vanmorgen volop zon, en als het al zal gaan regenen, dan pas laat op de dag. Mooi !!

Bij vertrek 9 motoren aanwezig, waaronder één gastrijder, maar ook  Koen, die als passagier vader zijn nieuwe motor mee mag uitproberen.

Leuke rit via een aantal mooie stuurwegen. Bij Wesel de Rijn over, en daar het achterland in langs het water en een aantal energiecentrales. Ergens nog iets niet helemaal goed gelopen met de route, maar toch de bestemming bereikt.

Eten bij de familie Lomp in Borken.  Een aardig “bikertrefpunt”  waar we heerlijk zaten op het terras. Hier hebben we aardig genoten van het zonnetje, en de stomme praat die er dan al weer snel aan te pas komt. Een goede voeding hier werd dan ook ter plekke bedacht. We zaten buiten, en binnen was er een communiefeest, dit was vooraf bekend. Niet dat we extra lang op ons eten moesten wachten. Maar zodoende had de ober ook genoeg tijd om de gedetailleerd opgenomen bestelling met de pen te kopiëren op een groter formaat papier, elke bestelling bij de juiste tafelpostie, en nog was hij niet helemaal zeker of het allemaal klopte.

Hier hebben we nog het idee opgedaan om te gaan zijspanrijden. Er kwam namelijk ook een stel  op een motor, en een motor met zijspan. In het span zat een hond met motorbril op, die het geweldig vond dat hij mee mocht.

De terugweg is ook weer goed verlopen en beviel nog net iets beter dan de heenweg. Een aantal andere wegen dan we gewend waren om te rijden. 235 kilometers.

Kortom, weer lekker gereden en flink genoten.

Alle deelnemers bedankt,

Karel

Facebooktwittermail