Relive ‘Openingsrit mc ‘t wimke’

Door de late Pasen dit jaar niet de eerste rit van het seizoen. De opwarmrit hebben we al gehad. Wel een warme Pasen. De late datum heeft daar vast een stukje aan bijgedragen. Een warmterecord is gebroken!

Dankzij het ideale weer, volop zonneschijn, 26,3 graden en weinig wind, was de opkomst hoog. Maar liefst 25 motoren. En niet alleen hoog, iedereen stond te popelen. Als organisator dacht ik extra vroeg te zijn maar toen ik 15 minuten voor verzameltijd voorbij reed, nog effe tanken, zaten er al drie man op het terras te gebaren. Ho, ho, ontspannen is het motto vandaag.

Voor vertrek de pauzeplaats gebeld zodat er genoeg plek voor ons gereserveerd zou zijn. Ook druk bij hen. En 25 personen was dan toch wel moeilijk. Wat gepraat, en toen zouden ze zorgen dat alles goed kwam. Anderhalf uur later bleek dat ze het bij de Krauthof inderdaad goed geregeld hadden. Ze hadden zelfs een partytent opgesteld zodat groep 2 ontspannen in de schaduw kon parkeren J Toch?

Vanwege de opkomst konden we in drie groepen rijden. Dat bevordert het ontspannen rijden. Voor iedereen. En zo kwam het ook dat we in drie groepen vertrokken, in drie groepen pauzeerden, en in drie groepen weer thuis kwamen. Precies zoals we vertrokken waren. Het kan dus toch!

Vanuit dat perspectief is dit een saai verslag geworden. Gelukkig maar. Vlotte bediening. Niemand kwijt. Geen gekke fratsen. Geen bermvluchten of glijpartijen. Gewoon ontspannen rijden en genieten. Volgens het boekje.

Het enige wat verder nog vermeldenswaardig is, is dat uitgerekend de groep rustige cruisers waarschijnlijk het hoogste bekeuringenaandeel heeft gehaald. Vijf van de vijf rijders (= 100%). Onderweg bij een of andere flitspaal die ook van achteren knipt ?!?! Duistland is ook niet meer wat het is geweest; früher war alles besser! Of we echt geflitst zijn weten we over enkele weken. Wordt misschien vervolgd……..

Facebooktwittermail