Zo heb je dus een hele week goed weer en als je halverwege de week op buienradar kijkt wordt er op zondag alleen maar regen voorspeld. Wat doe je dan als goedweerrijder. Maar alvast een mailtje de deur uit dat als het op zondag regent de rit wordt afgelast.
Ik heb natuurlijk geen zin om 290 km door de regen te gaan rijden. Vervolgens elke dag maar buienradar in de gaten houden.
Op zondagochtend de wekker op 08.00uur gezet want we moeten natuurlijk eerst nog buienradar, regenradar, wetteronline, eifelwetter.de (we gaan niet naar de Eifel, maar dat is ook Duitsland) checken…
Dat ziet er niet verkeerd uit; de buien gaan westerlijk langs ons heen en de eerste regen zal pas rond 16.00 uur bij ons vallen. DE RIT GAAT DOOR !!!
Meteen maar op de mail zetten, want misschien wil er wel iemand meerijden.
Om 09.45 uur kom ik bij de Inaborg aan. Petra Rayer heeft het cafe al geopend.Ik vraag of ze vroeg moest opstaan om de mail te checken. Nee zegt Petra, het is toch goed weer om te gaan rijden…
Niks tegen in te brengen dus.
Om 10.00uur hebben Karel, Peter, Jos en Roy H. zich bij mij gevoegd. We vertrekken en rijden via Twistedem, Weeze, Sonsbeck richting Wesel. Hier stuiten we om een wegomleiding. Niks om ons druk over te maken. Deze was er ook al toen ik de rit ging uitzetten. Gewoon de aangegeven route volgen. Tijdens het uitzetten nog geprobeerd om deze te ontwijken maar dat had geen zin. Nu dus geen tijd aan verliezen.
Vanuit Wesel voerde de route ons naar Dorsten. Eigenlijk niet de meest uitdagende weg, maar we pakte er wat kilometers mee. In dorsten werden we verrast door een Schutterij-optocht. Meerdere schutterijen uit omliggende dorpjes trokken hierin mee. Lopen ze bij het OLS strak in het gelid, hier liepen ze tijdens het defilé gewoon met een fles bier in de hand. Zal voor sommige wel een zware dag worden.
Gauw genoeg konden we onze weg weer vervolgen richting Haltern am See. Hier waren we eerder al bij Prickingshof en Am Drugen Putt geweest als pauzeplaats. Dit keer was de keuze gevallen op erlebnissbiergarten Jupp unner de böcken gevallen. Hier hebben we lekker in het zonnetje kunnen genieten van een lekkere Riesen-currywurst mit pommes.
Hierna vertrokken we weer om de terugweg iets noorderlijker als de heenweg terug te rijden.
De wegen zijn iets uitdagender, wat meer bochten en er kan iets beter doorgereden worden.
Dit toch nog ondanks de stoplichten en vele 50 en 70km wegen.
Via Raesfeld, Rees  en Kleve voerde de weg ons naar Gennep. Van hieruit ging het laatste stuk via Heijen onderlangs de Maas terug richting Arcen. Dit laatst stuk begon het wat te druppelen maar niet echt te regenen. Tja, dat boeit nu toch niet meer. We hebben namelijk een leuke rit gehad dus nog maar eventjes doorrijden.
In Arcen uiteraard nog even bij de Inaborg nagepraat en dan terug naar huis.
Thuis aangekomen begon het pas echt te regenen. Perfect getimed!
Gr.Etienne

Facebooktwittermail