Zondagmorgen 24-4-2016!!!

De weergoden hebben al van alles voorspeld maar zon of hoge temperaturen zitten er niet bij.
Even aan het twijfelen, maar de morgen begint eigenlijk best goed, dus we besluiten om de rit door te laten gaan naar Raalte.
Aangekomen bij ons clublokaal, wordt ik al helemaal blij met 8 motoren en 9 dames en heren gaan we stipt 11.00 uur aan de rit beginnen.
Aangezien ik 100% mijn TomTom geloof doe ik alles wat ik op het scherm zie en zo beginnen we gelijk met 2x hetzelfde rondje door Arcen!!.
En Gerard maar dromen dat ook hij die status ooit zal verwerven van TomTom, droom nog maar even verder Gerard.
Al slingerend gaan we richting Raalte, de wolken worden al minder vriendelijk en we stoppen al vrij snel voor een regenpakken sessie. We vervolgen onze route door regen, wind, hagel en sneeuw tot net boven Azewijn, dan plakt de hagel en natte sneeuw tegen het vizier en zien we geen hand voor ogen en besluiten onze lunch niet in Raalte te nemen maar ergens in de “karpaten” van Azewijn op een soort landgoed.
De mederijders hebben geconstateerd dat ik een feilloos gevoel heb om de zon zoveel mogelijk te mijden en de vraag of die knop UIT kan op de TomTom snap ik wel, maar ik kan hem niet vinden!!!
Heerlijk bij de kachel onder het genot van een warm drankje en smaakvolle lunch……schijnt de zon buiten alsof ze er nooit meer mee op zal houden.
Handschoenen, laarzen en broek!! Worden te drogen gelegd om onze rit naar het museum voort te zetten, maar…………niets zo veranderlijk als het weer, op het moment van vertrek komt er weer een hagelbui.
Na overleg besluiten we toch om onze rit naar Raalte te laten voor wat het is en terug te rijden naar Arcen.
De terugweg redelijk droog kunnen houden, maar mijn motor wilde toch iedere keer weer koers maken naar donkere wolken, ik kon de spanning voelen van de anderen….wat gaat ze doen?…… nee niet nog een bui en het was even spannend maar, toch droog bij café de Inaborg kunnen belanden voor een laatste drankje.

Allemaal bedankt voor de gezelligheid, ondanks het weer hebben we in plaats van 260 km er toch nog 160 km gereden.

Groet Dorathé

 

Facebooktwittermail