Code geel. Dat was de waarschuwing van het KNMI voor de 2e Paasdag. Onze openingsrit waarbij ook niet-leden worden uitgenodigd. Niet-leden waren er geen, maar toch nog 14 leden met hun motoren. Meer dan verwacht. Al waren het er bijna maar 13 geweest doch Karel die in burger kleding was verschenen werd snel overtuigd om toch nog zijn motor te halen. Daarop gewacht en toen konden we kort na 11.00 uur in twee groepen direct achter elkaar vertrekken. Uitgezwaaid door Maria.
Volgens buienrader zou het in zuidelijke richting lange tijd droog blijven. En zo was het ook. Tot aan de pauze waren de wegen droog. Harde wind was er wel. Echt wel. Gelukkig had de auteur hier niet zo’n last van omdat ik voor de gelegenheid gebruikt mocht maken van een 300 kilo zware Gold Wing Cruiser (Günter dank). Zie de foto. Noodzakelijk omdat mijn eigen ranke FZ een vermogensprobleem heeft.
De wind vormde voor de lichte Suzuki A2-motor (48 pk) een echte uitdaging. Zowel om niet van de weg geblazen te worden als om vooruit te komen. Daar hielp alleen het ouderwetse plat-op-de-tank-gaan-liggen strategie.
Omdat de Duitse bürgeliche restaurants in de pauzeplaats óf gesloten waren omdat het maandag was (!), óf je alleen per reservering aan een paasmaaltijd kon deelnemen, was de keuze gevallen op het Döner Center van Langerwehe.
De keuze voor de döner was niet verkeerd. De vriendelijke gastheer (“alles komt gut”) had een snelle service en goede döners. Zelfs de vegetarische döner(?) viel in de smaak. Stoeltjes binnen en buiten. En het aanwezige toilet werd gretig gebruikt. Jammer alleen van die harde wind die de blikjes cola, de servetten en een helm van de tafels deed waaien. Tja, het KNMI had gewaarschuwd; code geel.
Een groot voordeel van de dönertent bleek hun snelheid. Na een half uur was iedereen al gereed voor vertrek. Heel iets anders dan de 1 ½ uur van vorig jaar. Alles ging zo snel dat de 1e groep pardoes in de verkeerde richting vertrok. Omdat het bij vertrek van de 2e groep begon te regenen, kozen enkelen ook voor een andere richting. Zij reden rechtstreeks naar huis.
De terugweg gaf ons een paar pittige buien. Reden voor het volledige regen tenue. Hebben we dat ook weer eens geoefend en op waterdichtheid kunnen testen. Ik heb niemand horen klagen dus dat zal wel goed zijn geweest.
Afgezien van de buitjes en soms natte weg, maar soms ook droog, verliep de terugreis voorspoedig. De snelweg rijders waren natuurlijk het eerste terug bij ons clubhuis. De 1e groep had niet eens gemerkt dat ze voorbij gereden werden. Ook de laatste groep was ruim op tijd binnen. Net op tijd voordat een plensbui los barste. Mazzel gehad.
Bij de Inaborg hebben we de rit geëvalueerd onder het genot van een voorjaars bock of ander gerst- of suikerdrankje. Een van de constateringen was dat sommige deelnemers steeds strakker in hun jassen komen te zitten. Gelukkig staat de zomer voor de deur en kan er afgespekt worden. De belangrijkste constatering was echter dat het nog best was meegevallen met het weer. Dat geeft moed voor de seizoen wat voor ons ligt. Bovendien is iedereen probleemloos thuis gekomen. Ondanks de waarschuwingscode. Een goed begin…
Jac

 

Facebooktwittermail