Al vaker is het idee ter sprake gekomen om in clubverband een rijvaardigheidscursus te volgen. Dit idee heeft dit jaar gestalte gekregen. Zaterdagmiddag 4 april was het dan zover. De eerste groep die zich hadden aangemeld voor deze rijvaardigheidscursus was om 14.30 uur present bij het clublokaal Inaborg. Iedereen was ruim op tijd, we hadden er klaarblijkelijk reuze zin in. Helaas was Inaborg gesloten dus vertrokken we zonder een “starters bakje koffie” richting Ysselsteyn. Locatie het voormalig militaire mobilisatiecomplex te Ysselsteyn. Verkeersschool de Bruijn heeft hier haar eigen oefenterrein. We werden daar al hartelijk verwelkomt door Pa de Bruijn met een lekkere beker koffie. Even later kwam onze instructeur Johan de Bruijn zelf ook op de motor het terrein oprijden.

Ter plekke waren 5 lesmotoren aanwezig. Aangezien we met 7 personen waren gingen dus twee met eigen motor. Voor diverse oefeningen wisselden we onderling.

Johan wilde zich een beeld vormen van onze kwaliteiten en we gingen van start met een slalom om pionnen. Dit ging iedereen goed af. Het volgende was keren binnen een beperkte ruimte. Dit was wat moeilijker. Maar na diverse aanwijzingen van Johan, waarbij “kijken” een van de belangrijkste bleek, lukt het toch iedereen de motor te keren binnen de beperkte ruimte.

Vervolgens kregen we een klein lesje “sturen”, waarbij Johan een demonstratie gaf over het stuurgedrag van een motor. Daarna startte de oefening uitwijken wat iedereen goed afging.

De volgende vaardigheid, haarspeldbochten rijden ging ook iedereen goed af na aanwijzingen van Johan.

De dag werd afgesloten met de remproef. Ook gaf Johan hier ook eerst een demonstratie, waarbij we toch met z’n allen verbaasd stonden te kijken wat het verschil in remweg was bij 50 km/u en 60 km/u. Met 10 km/u verschil toch een dubbele remafstand. Toen waren we zelf aan de beurd. Aangezien de lesmotors voorzien waren van ABS konden we vol in de remmen. Dit was voor menigeen kicken. Etienne kreeg er maar geen genoeg van.

We hebben een hele leuke leerzame dag gehad en hopen de volgende groep net zo veel plezier heeft als wij hebben gehad. Echt een aanrader om vaker te doen.

Richard Ridderbeekx

20150404_RijvaardigheidstrainingOok de tweede groep heeft inmiddels een leuke middag achter de rug.

Evelyne mocht de halve draai voor gaan doen van Johan…… Waarom denk je dat ik een motor gekocht heb waar ik met mijn voeten aan de grond kan Johan!!
Verschillende oefeningen gedaan zoals halve draai linksom en rechtsom, uitwijkoefening, iedereen heeft Johan recht aan moeten kijken en dan ook nog de motor rijdend houden en warempel konden we dit allemaal de ene had er wat meer tijd voor nodig dan de ander.
Haarspeldbochtje viel ook wel in de smaak, dankzij mijn instructeur Han van toen, die nog altijd op mijn schouder mee gaat en die zegt : klaar zijn voor de bocht, motor trekkend houden en de bocht dooooooorkijken, ging deze oefening erg lekker moet ik zeggen.

Roy Hermans kreeg geen genoeg van de remoefening opdracht was met 50 km en met 80 km per uur vol te remmen met ABS. Roy genoot zo, die ging tot de 125 km per uur, langzaam kwam de zandberg steeds dichterbij.

Met z’n allen veel geleerd en gelachen.
Voor diegene die niet mee zijn geweest 2 weken geleden of nu….. Het is echt een aanrader.

Karel bedankt voor het organiseren!

Namens Roy H. ,Roy P. ,John, Peter, Jac en mijzelf Johan van Verkeerschool de Bruijn
Bedankt!

Evelyne.

20150418_Rijvaardigheidstraining


Facebooktwittermail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.