Tweede Paasdag. Traditioneel onze openingsrit. Opgestaan en meteen naar buiten gekeken. Vervolgens buienradar gecheckt. Hèhè, gelukkig, het lijkt een droge dag te worden. Na de bagger-opwarmrit de motor dan toch niet voor niets gepoetst J

Vol optimisme op naar de Inaborg. Daar heerste dezelfde opgetogen sfeer omdat de weg droog was, de temperatuur voldoende, en de tanks vol. Alleen bleek bij de start al dat één zijn portemonnee nog niet vol had en één zijn voorband niet. Beide snel opgelost en de rit kon echt beginnen. Vanwege de opkomst van 29 motoren, 23 leden (1 duo) en 7 gasten, rijden we in twee groepen.

Bij kilometer 24 ging het helaas mis. Een bomwortel die het asfalt omhoog had gedrukt bracht een van ons uit het evenwicht. De rit kon niet meer worden voortgezet. Nadat we hadden afgesproken dat een auto met aanhanger werd gehaald en dat Dorathé bij de ongelukkige bleef, niemand alleen laten, de rit voortgezet. Met de afspraak dat Dorathé rechtstreeks naar de pauzeplaats zou rijden.

Bijna aangekomen bij het uitkijkpunt van de bruinkoolwinning kwam de eerste groep ons tegemoet. Zij vertrokken net. Blijkbaar toch geen groot snelheidsverschil. Als je ook nog bedenkt de extra stop van de valpartij en het wachten op het oppompen van de voorband.

De bruinkoolwinning Garzweiler hebben we vanaf de “skywalk” bekeken. Kijk, kennen die Duitsers toch ook eens een Engels woord. Afdalen met de motor was jammer genoeg niet meer toegestaan. Een poort en hekken weerhield Peter ervan om zijn KTM het gat in te sturen.

Op naar Elly’s Bikertreff. Een pauzeplaats waar we al vaker zijn geweest. Was er ditmaal erg rustig. Buiten ons slechts enkele rockers die koffie kwamen drinken. Dan zou je verwachten dat het eten snel komt maar dat was dan toch ook weer niet het geval. Toch maar weer goed dat we in twee groepen waren. Hoefde de keuken niet helemaal te capituleren. Ondertussen onderling even bijgepraat en een status update ontvangen over de onfortuinlijke Kawasaki piloot.

Aldaar bleek Dorathé te ontbreken. Zij had daadkrachtig besloten om zelfstandig groep 3 te vormen. Noodgedwongen overigens want ondanks de navigatie en telefonisch contact wist zij de pauzeplek niet te bereiken voordat de tweede groep weer vertrok.

De terugreis verliep voorspoedig. Af en toe boog er iemand af omdat hij een kortere weg naar huis koos. Of omdat er getankt moest worden als gevolg van buitensporig brandstofverbruik. Ook was er nog een Duister in een Kangoo die er niet tegen kon om ingehaald te worden en dus maar besloot om zich heel breed te maken. Iemand riep nog onder de pauze: “rij rechts want ik heb er een hekel aan als ik niet goed voorbij kan”. Naarmate het thuishonk naderde werd zelfs de “rustige” groep onrustiger doch dat was geen belemmering.

Bij Paul op het terras nog wat nagepraat en genoten van de mooie weer. Het weer was trouwens ook bij Garzweiler beter dan de foto’s doen lijken. De wolken hingen er wel maar het was niet zo donker. Gewoon een eenvoudig telefoon-foto-toestel. Bij de Inaborg bleek de eerste groep uiteen te zijn gevallen. Hebben we alles bij elkaar dus zelfs in vier groepen gereden. Dankzij de navigatiesystemen is iedereen gelukkig toch thuis gekomen. Of is het ondanks?.

Jac

Foto’s

Voor diegene die de Rit nog eens willen rijden download hier de routebestanden (itn en gpx). Klik rechts op de link en kies voor link opslaan als.

Openingsrit 2014 ITN Deel1

Openingsrit 2014 ITN Deel2

Openingsrit 2014 GPX Deel1

Openingsrit 2014 GPX Deel2

Facebooktwittermail