Verrassingsweekend 2021

Op vrijdag 16 juli vertrokken we met 9 personen naar ons pension ‘Hotel VETUS TEMPUS’ in het plaatsje Neuendorf in de Eifel.

Ondanks het hoog water, waar we toch over nagedacht hadden, besloten we het weekend door te laten gaan. 3 rijders zouden later die avond nakomen, dus het totaal aantal dat mee zou gaan stond op 12.

De dreiging van het hoog water in Velden en Arcen zorgde er echter voor dat de 3 ‘nakomertjes’ (Karel, Roy P en Pedro) toch thuisbleven

Dus bleven we met nog 9 over?.

Rond een uur of 2 in de namiddag arriveerden we, na toch wel wat omwegen vanwege wegafsluitingen (hoog water), op de plaats van bestemming en werd telefonisch met het thuisfront nog even contact opgenomen. Erwin besloot hierop toch direct rechtsomkeer te maken.

Toen waren er nog 8 ?.

Nadat we de bagage op de kamers en in de tent hadden achtergelaten werd nog een toer gemaakt. Halverwege de rit kwam Günter erachter dat zijn achterwiel wat raar begon te doen en al snel bleek dat het achterwiellager defect was. Met z’n drieën naar het Hotel en de andere 5 maakten de rit af. Na contact met de ANWB bleek dat het probleem met het wiellager niet (op korte termijn) verholpen kon worden en dat de motor van Günter op zaterdagmorgen opgehaald zou worden. Günter zou een leenauto krijgen om naar huis terug te keren.

Toen waren we er nog 7 over. ?

Echter na de contacten met het thuisfront, de situatie in Arcen (hoog water) werd toch wat nijpender, besloten Jac en Hans om zaterdagmorgen ook huiswaarts te keren.

Toen waren er nog 5 over. ?

Na toch een gezellige avond met voldoende consumptiebonnen (!) werd op zaterdagmorgen een geplande rit met z’n vijven ingezet. Het weer was mooi en ondanks wat problemen met de navigatie van Noud wist hij ons feilloos door de Eifel te loodsen. In een plaatsje rond de Mosel, die al weer gezakt was maar waar de ellende duidelijk zichtbaar was, bleek dat de achterband van Patrick langzaam leeg liep vanwege een spijker(tje).

Er werd toch maar besloten om de kortste weg naar het Hotel te nemen en hier kwamen we gezond en wel aan nadat de band met 3,5 bar was volgepompt.

Omdat het zaterdagmiddag was, geen werkplaats was er nog open, en omdat de band maar heel langzaam leeg liep werd besloten om de band niet met een ‘prop’ te behandelen.

Op zondag zouden we dan de geplande rit niet maken maar op een ‘rustige’ manier rnaar huis rijden.

Na toch nog een gezellige avond waarbij de overgebleven bonnen ‘op werden gemaakt’ zochten we de slaapkamer op waar thans voldoende plaats was. ?

Zondagmorgen in alle rust ontbeten, ingepakt en vervolgens naar huis gereden, alwaar we goed en wel aan zijn gekomen.

Al met al toch een zeer geslaagd ‘VERRASSINGSWEEKEND’.

Günter en Jac (en Noud) bedankt voor de organisatie.

Onderstaand de foto’s als aanvulling op het verhaal.

Facebooktwittermail