De weergoden zijn, vooral op de woensdagavonden dit jaar, ons goed gezind geweest.

Er is volgens mij slechts 1 ijsrit niet door kunnen gaan vanwege het weer.

Ook deze avond, woensdag 1 september 2021, zijn er 12 motorrijders die trek hadden in een heerlijk ijsje maar voor het zover is gaan we natuurlijk eerst …………………………………………………………….………………………………………………

MOTORRIJDEN.

Want hier is het uiteindelijk allemaal om te doen. Ik geef toe naar mate het seizoen vordert worden de ritten wat korter vanwege de vroeg invallende duisternis maar de ‘ijspauzes’ niet!

En het mag gezegd worden Günter weet ons toch elke week opnieuw te verrassen met een ‘nieuwe’ ijssalon.

Deze week was er niemand die een communicatiemiddel voor in zijn helm aangeschaft had en dus konden we half zeven vertrekken. Tot mijn verbazing was er door Pieter wel iets anders aangeschaft.

Meldde hij vorige week nog dat hij nieuwe bandjes voor op zijn motor en de motor zelf een beurt nodig had, (Pieter houdt niet van poetsen en meestal wordt de motor gepoetst ná een beurt) deze week verraste hij mij met de opmerking: ‘hij ziet het niet’.

Wat was het geval: toen ik vroeg of de motor een beurt had gehad en dus gepoetst was bleek dat het een andere motor was.

‘Als in je auto de asbakjes vol zijn, dan koop je toch ook een nieuwe auto’ was Pieter zijn antwoord.

In dit geval dus een ‘nieuwe’ motor omdat de bandjes ‘op’ waren. Maar het moet gezegd worden, ondanks dat er een BMW embleem op zat, was het wel een mooie.

Maar ter verdediging van mijn vraag: de motor had wel dezelfde kleur ???.

Na vele omzwervingen (kleine binnendoor weggetjes) werden de motoren geparkeerd rondom de ijssalon ‘De Gebroeders’ in Bakel (niet de 2 Gebroeders?? alhoewel ze wel met z’n tweeën waren).

De laatste keer dit seizoen werd er genoten van een heerlijk ijs en rond kwart voor tien waren ‘we’ weer terug in Velden. Nou ja: ‘we’ en ‘terug’, de een na de ander haakte tijdens de terugrit af omdat ‘thuis’ wat verder/anders was dan Velden. Toch mooi zo’n diversiteit.

Günter, bedankt voor dit mooie seizoen en ook alle andere motorrijders: ook bedankt en stay safe.

Tot ziens.

De nieuwe van Pieter

Aardbeiencoupe

Facebooktwittermail