Op deze avond verzamelden zich, inclusief Günter, 6 rijders om ergens, de plaats weet alleen Günter, een ijs te gaan eten.

De weersverwachtingen waren gunstig, het zou droog blijven, en klokslag half zeven reden we NIET weg.

Wat was het geval. Günter had een nieuw communicatiemiddel voor in de helm gekocht (of van Annie gekregen). Natuurlijk moest dit ingesteld en verbonden worden met de groep ‘Ut Wimke’.

(Kleine) Karel (ik noem hem voortaan ‘Kareltje’  zodat er geen misverstanden ontstaan) was hier de beheerder van. Kareltje en Jos hadden al geruime tijd ‘contact’ met elkaar via de headsets en sinds kort had ook Roy eenzelfde systeem, een  Cardo Packtalk Black, aangeschaft.

Vorige week kon ik Kareltje en Roy wel horen maar zij vóór de ijspauze mij niet, dus ze wisten niet dat ik mee luisterde. Goh wat werd er toch allemaal onzin uitgekraamd…….

Günter had dus ook eenzelfde systeem en na enkele pogingen was hij aan de groep toegevoegd en kon er gepraat en geluisterd worden.

Dus rond 5 over half zeven vertrokken we met de motoren en de communicatiemiddelen richting ‘ijsplek’.

Al snel werd e.e.a. via de headsets uitgewisseld en te horen was dat Günter al spijt had van zijn aanschaf: ‘Goh, gaat dat zo de hele avond door?’

Maar iedereen die wel eens met een avondrit, dagrit  of weekendrit is mee geweest kan zich waarschijnlijk hier wel iets bij voorstellen. Naast het motorrijden is gezelligheid een ‘must’ en wat ‘scheele wazel’ hoort daar dan ook bij.

De rit verliep voorspoedig en uiteindelijk kwamen we aan bij een ijssalon in Nederweert. De motoren werden geparkeerd maar toen we in de rij moesten gaan staan vóór de ijssalon werd snel besloten te verkassen naar een andere ijssalon.

Deze werd als snel gevonden en hier werd wederom genoten van een heerlijk ijs.

De terugreis naar Velden verliep via kleine weggetjes (geweldig Günter!) Een fietsende opa, die na elke motor die hem passeerde terugkeerde naar het midden van de weg, kreeg een behoorlijke uitbrander van, ik neem aan, zijn vrouw die naast hem fietste. Dat is voor hem niks meer geworden die avond thuis ???

Aanstaande woensdag, 31 augustus 2021, is alweer de laatste ijsrit van dit jaar, dus wilt u ook nog een keer genieten: vertrek om half zeven bij Kapsalon Mixt Hair (voor dames en heren!) aan de rijksweg in Velden.

Hebt u een Cardo Packtalk Bold of Black …… ben er dan om kwart over zes???

Onderstaand e.e.a. ter ondersteuning wat beeldmateriaal.

Günter, wederom een leuke rit.

Grote Karel met mijn ijsje

Er weer veilig in het donker ‘thuis’

Facebooktwittermail