Het was maandagmorgen 23 augustus 2021 en ik zat geduldig te wachten op de overige deelnemers aan de door Günter georganiseerde Eifelrit.

De plaats van bijeenkomst was kapsalon Mixt (ff reclame maken) aan de Rijksweg in Velden maar omdat we toch via Kaldenkerken zouden gaan hadden Pieter en ik besloten om bij het Shell-tankstation in Kaldenkerken af te spreken.

De lucht was helaas wat grijs gekleurd en naar mate de tijd verstreek begon het zelfs heel lichtjes te ‘miezelen’.

Ik hoefde echter niet lang te wachten want al snel kwam Pieter aan gereden en vulde ook hij zijn tank met (naar ik hoop) benzine.

Na ongeveer 10 minuten arriveerden ook Günter en Erwin bij het tankstation.

Via de autosnelweg zetten we koers richting de Eifel en normaal gesproken zouden we met de gehanteerde snelheid (circa 1.. p.u. ???) na ongeveer 1 klein uurtje bij de Biker Ranch in het plaatsje Simmerath moeten zijn alwaar we een ontbijt zouden nuttigen. Echter vanwege de ‘diverse afsluitingen’ van (een gedeelte van) de autoweg werd de ‘aanrijrit’ wat langer dan gepland en zagen we diverse autowegen van beide kanten ?. Het ontbijt smaakte er niet minder om.

Iedereen had het regenpak meegenomen maar de regen was zo minimaal, de zon kwam zelfs regelmatig tevoorschijn, dat we het niet hoefden aan te trekken. De temperatuur was aangenaam.

Günter had de rit heel goed voorbereid maar was toch wel teleurgesteld dat de navigatie hem regelmatig in de steek liet (of was het nog wennen aan de ‘nieuwe’ zumo 590?).

Toch werd een flink gedeelte van de Eifel doorkruist en het plaatsje Prüm hebben we van alle kanten gezien en benaderd en daarom werd rond 14.00 uur toch maar besloten om er een hapje te eten. Gelukkig maar want de regen viel in korte tijd toch met ‘bakken’ naar beneden. De lunch duurde zo lang dat de regen net verdwenen was en de terugreis toch weer droog ingezet kon worden.

Günter vond het de minst geslaagde Eifelrit qua route maar omdat hij voorop reed hadden wij daar geen weet van ???.

Günter, wederom bedankt voor de organisatie, het was weer een leuke dag/rit.

Geplande route
Gereden route

Prüm

Prüm lunch

Prüm lunch

Effe tanken

Effe tanken

Mondkapje ?e
‘Totaal’ gereden route

/

Facebooktwittermail