Op zondagmorgen tien uur  waren we met 5 personen verzameld bij ons ‘honk’ de Arcense Herberg.

Etienne had een mooie rit uitgezet maar waarschijnlijk waren de weersvooruitzichten voor menigeen te wisselvallig om op tijd het nest uit te komen, een andere verklaring kan ik op dit moment niet verzinnen ?

Etienne had de rit (datum) van Dorathé overgenomen en na het afblazen van zijn eerder geplande rit begin juli (de weersverwachtingen waren toen de oorzaak) durfde hij het niet aan om ook deze rit niet door te laten gaan. Achteraf een goede beslissing.

Maar dit mocht de pret niet drukken en dus reden Jos, Tom, Karel en Günter achter Etienne aan richting de Duitse grens en zelfs daarover.

Rond half een werd de pauzeplaats bereikt en werd gezellig wat nieuws uitgewisseld over motoren en andere verwante onzin. Een heerlijke uitsmijter of iets van dien aard en een drankje werd vervolgens op het terras genuttigd.

Tevens kwam naar voren waarom Tom zijn motor na het laatste verrassingsweekend nog steeds niet gepoetst had:

  • Hij had tijdens een rit met zijn motor (’s-avonds) zijn buddyzitje verloren en ondanks dat hij en zelfs zijn vader overdag nog gezocht hadden werd de buddyseat niet gevonden. Nu de berm op de bewuste locatie onlangs nog gemaaid was verdween daarmee de laatste hoop op het terugvinden ervan. ‘Dan maar een nieuwe’.
  • Hij had het ‘druk’ gehad met de aanschaf van een ‘nieuwe’ (2e) motor. Een Ducati (let op Roy !!) die net zo oud was als hijzelf. We zullen hem (de motor?) binnenkort wel eens zien.

Deze redenen waren voor ons wel aanvaardbaar ???.

We verwachten echter wel dat de motor de volgende keer mooi gepoetst is.

Omdat het zonnetje achter enkele wolken verdween werd ‘buienradar’ geraadpleegd en al snel werd de beslissing gemaakt om het 2e gedeelte van de rit niet te rijden maar om koers naar ‘de Arcense  Herberg’ te zetten: de verwachtte regenbuien zouden precies de route volgen die Etienne had uitgestippeld. Hoe krijgt hij het voor mekaar. ?

Rond 14.00 uur waren we weer op de vertrekplaats en na nog een kop koffie en/of fris ging iedereen naar huis. Toen ik rond 14.45 uur de achterdeur openmaakte viel de regen er met ‘bakjes’ uit. Ik was nog net op tijd, dus droog, thuis gekomen.

Het was een leuke, gezellige rit al was hij wat korter dan gepland.

Etienne bedankt.

Facebooktwittermail