Het was weer een ouderwets, gezellig AfterPasenWeekend met goed weer in een heerlijke omgeving.

Op zaterdagmiddag rond 12.00 uur vertrokken we met 7 rijders en jawel op zondagmiddag kwamen we weer met 7 rijders terug. Dat was wel eens anders geweest de laatste jaren😊

Op de plaats van overnachting aangekomen werden de kamers verdeeld, de spullen gedropt en werd er nog een leuke toer gemaakt met Günter voorop. Hij had op vrijdagavond de navigatie een harde reset gegeven en vond het toch vreemd dat de routes ietwat anders verliepen dan verwacht. Maar ja, degene die voorop rijdt heeft de juiste route !!!

‘s-Avonds werd genoten van een heerlijke BBQ en onder het genot van een glaasje bier werd de avond voortgezet aan de ‘open haard’. Gezellig.

’s-Nachts had het enigszins geregend, maar nadat de koffers gepakt waren en het ontbijt was genuttigd vertrokken we om via een route richting het Sauerland naar huis terug te keren. Al snel klaarde het op en ik denk dat Micha ontzettend blij is geweest want hij had op zaterdag en zondag een temperatuur verwacht van rond de 20+ (per dag). Zijn regenjack was ook thuis gebleven dus…….

Regelmatig werd er gestopt voor te tanken of iets te nuttigen, koffie, cacao met een heerlijke Apfelstrudel  o.i.d.

In het Sauerland werden we op een gegeven moment door andere motorrijders er op geattendeerd dat er verderop geflitst werd, dus ging het gas er (even) af. We waren allemaal stom verbaasd toen we door een motoragent werden ingehaald en aan de kant moesten. Ik dacht nog van: die heeft pech, we hebben niets fout gedaan, maar al snel bleek dat we de weg waar we reden op zaterdagen, zondagen en feestdagen niet in hadden mogen rijden. Blijkbaar reed hij al zo’n 10 minuten achter ons, wat alleen de achterste rijders hadden gemerkt. Tom en Pedro hadden het bord (3x) wel gezien en waren op tijd gestopt.

Wij moesten elk € 50,- pinnen dan wel contant betalen. Echter ging het bij Günter en Karel dusdanig fout, de pinautomaat deed het niet, dat ik mijn contant geld snel weg stopte. De politieagent gaf met een glimlach de ingenomen rijbewijzen terug en we mochten omdraaien en verder rijden. Waarschijnlijk had de harde reset van de navigatie van Günter voor een dusdanige storing gezorgd dat e.e.a. weigerde. Gelukkig maar. 😉😉😉

Günter en alle andere rijders: bedankt voor het gezellige weekend en dat er nog vele mogen volgen.

Gezellig rond de ‘open haard’ onder het genot van een glaasje ‘fris’

Een ijsje mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Voor een langere impressie kijk onderstaand filmpje op YouTube:

Facebooktwittermail